Post

Wereldsterren

Deel dit bericht via

Wat als je klaar bent met je inburgeringstraject en je start met je studie? Word je dan nog bijgestaan, door een instantie of door je onderwijsinstelling? Nee. Zodra je bent ingeburgerd ben je een burger net als alle andere Nederlanders. Maar toch is het niet eerlijk je zo te behandelen. Je bent hier nog maar een paar jaar, en kent nog lang niet alle gebruiken of hoe het onderwijssysteem in Nederland in elkaar zit. Daarom zetten wij Stichting Wereldsterren op. Dit is een stichting die zich speciaal richt op nieuwkomers die in hun eerste jaren na de inburgering studeren. Om je te ondersteunen in deze belangrijke, maar soms ook moeilijke, fase, zorgen wij voor een programma waarmee de landing bij jouw opleiding zo zacht mogelijk wordt. We wijzen je een mentor toe, organiseren workshops en masterclasses, doen aan maatschappelijke binding en ter ontspanning organiseren we leuke uitjes.

Wereldsterren beoogt vluchtelingstudenten een zo goed mogelijke start in de Nederlandse samenleving te geven, zodat zij een waardevol bestaan in Nederland kunnen opbouwen. De doelstellingen kunnen echter verder worden gespecificeerd. In grote lijnen kent Wereldsterren drie doelstellingen:

  1. Wij willen zorgen voor begeleiding van vluchtelingstudenten door ze extra mogelijkheden op het gebied van praktijkervaring te geven. Dit doen we door middel van mentoring en tutoring, en het geven van masterclasses.
  2. We willen ervoor zorgen dat vluchtelingstudenten, naast de kansen die ze krijgen, ook binnen onze organisatie bezig gaan om iets extra’s te brengen aan de samenleving. Daarom zetten wij onze leden in voor vrijwilligerswerk en ander soort bijdragen waarbij wij ons maatschappelijk inzetten.
  3. Wij willen graag dat onze leden een netwerk opbouwen. Daarom zullen wij ook als basis voor netwerken dienen door netwerkevenementen te organiseren, soms ook in informele settings als borrels en uitjes.

 

Wij zijn in de opstartfase van deze stichting. Word je enthousiast van dit idee? Laat het ons dan weten via info@ownw.nl . Wij gaan dan graag met je in gesprek over wat je voor ons kan betekenen. Dit geldt ook voor ouderejaars die zich in het beeld van de eerste jaren van de studie herkennen. Misschien kunnen we jou wel inzitten als mentor! 

 

 

Wordt aan gewerkt!

Wij zijn op dit moment met STAP in gesprek om later het STAP-budget te kunnen aanbieden. Voor de volgende ronde in november hebben wij duidelijkheid of we aanspraak kunnen maken op het STAP-budget. Check deze pagina later weer om te zien of je al met het STAP-budget cursussen bij ons kunt volgen.

Deze site gebruikt functionele cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in.