CCVX Natuurkunde
- Duur : 12 weken
- Aantal lessen: 36
- Lesduur: 2,5 uur
- Startniveau: Nederlands B1
- Studielast: 7,5 uur/week zelfstudie
- Methode: eigen lesmateriaal en materiaal op basis van examen
Categorie :
CCVX
22 Reviews :
Prijs :
€300
Categorie :
CCVX
Prijs :
€300
Voor de meeste technische opleidingen heb je een CCV in natuurkunde nodig. Heb jij die nog niet en wil je je graag voorbereiden op dit tentamen? Dan kun je bij ons terecht! Als je je bij ons aanmeldt zullen wij door middel van een assessment bepalen welk basisniveau van natuurkunde jij hebt. Aan de hand hiervan stap jij goed voorbereid de tentamenzaal binnen.
Het voortentamen natuurkunde bestaat uit een schriftelijk examen en wordt afgenomen in een zitting van 3 uur. De leerstof bestaat uit de volgende domeinen, die wij allemaal in onze lessen zullen bespreken:
- Domein A Vaardigheden
- Domein B Golven
- Domein C Beweging en wisselwerking
- Domein D Lading en veld
- Domein E Straling en materie
- Domein F Quantumwereld en relativiteit
- Domein H Natuurwetten en modellen
- Domein I Onderzoek en ontwerp
Het doel van deze cursus is klaar zijn om het CCV-tentamen natuurkunde met een ruime voldoende af te ronden. Dit is natuurkunde op vwo-6 niveau.
Je kent:
-alle begrippen, technieken en concepten voor natuurkunde op vwo-6niveau.
Je kunt:
*alle opdrachten uitvoeren zoals beschreven voor het tentamen natuurkunde op CCV: https://www.ccvx.nl/Leerstof%20natuurkunde.pdf
Deze cursus is een voorbereiding op het CCV-tentamen. Je eindigt de cursus met een afsluitingstoets.
Hoe verloopt mijn aanmelding?
Aanmelding gaat via het knopje ‘meld je aan’ op de cursuspagina. Na aanmelding krijg je een mail dat we je inschrijving hebben ontvangen. Binnen uiterlijk 5 werkdagen wordt contact met je opgenomen om je aanmelding te bevestigen. Bij taalcursussen zullen we je gegevens sturen voor een intaketoets (zie punt 2). De intaketoets wordt pas afgenomen al je relevante gegevens bij Stichting Op Weg Naar Werk bekend zijn. Na de intaketoets volgt een kennismakingsles plaats, ongeveer één week voor de start van de cursus. Het contract dient getekend te zijn vóór aanvang van de eerste les van de cursus. Hiervoor kun je een afspraak maken, of geregeld worden bij een van de contactmomenten voor de cursus, zoals bij de kennismakingsles.
In het geval van workshops en niet-taalgerelateerde cursussen zullen wij contact met je opnemen om de verdere procedure met je door te nemen.
Hoe begint de cursus?
Voor taalcursussen: ongeveer een week voor de kennismakingsles maak je een intaketoets. Deze toets kan zowel thuis als op locatie bij Stichting Op Weg Naar Werk gemaakt worden via toets.nl. Je wordt getoetst op lees- en schrijfvaardigheid. Tijdens de kennismakingsles worden luister- en spreekvaardigheden getoetst. Op deze manier wordt gewaarborgd dat je een cursus op het juiste niveau volgt.
Overige cursussen en workshops beginnen met een introductieles/zijn eenmalige workshops.
Hoe verloopt de cursus?
De Nederlandse taalcursussen duren 16 weken (dit geldt ook voor A0 naar A2). Elke week zijn er 3 lessen vanaf 2,5 uur. In week 8 maak je een interne voortgangstoets. In week 9 volgt een ‘instroommoment’: cursisten die eerder al een deel van de cursus hebben gevolgd kunnen vanaf dit moment instromen en de cursus volgen. In week 15 volgt een eindtoets via toets.nl. Het resultaat van deze eindtoets vormt samen met het oordeel van de docent de basis voor de eindbeoordeling van het taalniveau. Wanneer het oordeel positief is krijg je een certificaat. Wanneer het oordeel negatief is bespreken wij vervolgstappen met jou. Dit kan een herkansing van de eindtoets zijn of (gedeeltelijk) opnieuw volgen van de cursus.
Voor overige cursussen word je in een persoonlijk gesprek verder ingelicht over de precieze invulling.
Welke verantwoordelijkheden heb ik als cursist?
Je moet bij elke cursus rekening houden met 7,5 uur studielast per week. Deze studielast kan bestaan uit huiswerk, voorbereidingstijd, e-learning en dergelijke. Het maken van e-learningopdrachten en huiswerk is verplicht en geldt als voorwaarde om het certificaat te behalen. Daarom zien wij toe op naleving hiervan.
We verwachten van je dat je e-learningopdrachten kan maken. Dit kan thuis, maar ook in een publieke voorziening zoals de bibliotheek. Ervaar je problemen? Meld het tijdig bij ons en wij helpen je op weg.
Aanwezigheid bij alle lessen is verplicht. Wanneer het niet mogelijk is een les bij te wonen moet je tijdig contact opnemen met de docent.
We verwachten dat je je tijdens de lessen constructief opstelt. Een zichtbare negatieve houding ten opzichte van de cursus of de docent wordt niet geaccepteerd.
Wanneer je bovenstaande verplichtingen niet nakomt wordt het gesprek aangegaan. Wanneer dit niet leidt tot voldoende verbetering krijg je tot tweemaal toe per e-mail of telefonisch een waarschuwing. Hierna kunnen aanvullende maatregelen genomen worden, waaronder verwijdering van de cursus.
Hoe zorgen jullie voor kwaliteit?
Een uitmuntende kwaliteit van het lesaanbod is de hoogste prioriteit van Stichting Op Weg Naar Werk. Daarom zijn onze docenten gecertificeerd en hebben zij ruime ervaring in het lesgeven aan inburgeraars. Wij zijn aangesloten bij verschillende gezaghebbende keurmerken.
Regelmatig laten wij kwaliteitschecks uitvoeren. Daarnaast voeren wij tijdens elke cursus minstens twee lesbezoeken uit en spreken wij docenten meerdere malen per cursus, zodat wij op de hoogte zijn van wat er in het klaslokaal gebeurt. Wij zijn actief op zoek naar feedback van studenten om de kwaliteit van onze lessen voortdurend te verhogen.
Kan ik een proefles volgen?
Je kan een proefles volgen. Hiervoor kun je een les van een lopende cursus bijwonen. De eerste les van de te volgen cursus kan niet als proefles worden gevolgd.
Kan ik een vrijstelling krijgen?
In beginsel volg je alle onderdelen van de cursus, inclusief de intaketoets als wij die verplicht stellen. Vrijstellingen worden slechts in uitzondering verleend en alleen op vertoon van relevante officiële documenten. Als je denkt dat je recht hebt op een vrijstelling of erover twijfelt, kun je contact opnemen met OWNW via info@ownw.nl.
Welke voorwaarden en reglementen zijn van toepassing op deze cursus?
Op al onze cursussen zijn ons privacy reglement, NRTO Voorwaarden, Aanvullende Algemene Voorwaarden en het klachtenreglement van toepassing. Deze zijn allemaal onder ‘useful links’ onderaan op onze website te vinde