Post

Cursus Aansluiting Hoger Onderwijs

Deel dit bericht via

Vanaf september bieden wij een unieke cursus aan die wij zelf, op basis van onze ervaringen, hebben ontwikkeld. Een van onze bestuursleden ging na de taalcursus B2 studeren, en een van de eerste opdrachten was een presentatie geven. Hier merkte hij dat de cursus B2 weliswaar toegang biedt tot de studie, maar helemaal niet voldoende is om op een goede manier mee te doen. Tijdens de presentatie raakte hij in paniek, schakelde over naar Engels en merkte hij dat zijn presentatie helemaal niet zo goed was.

Deze ervaring willen wij andere nieuwkomers in Nederland besparen. Dus heb jij moeite met een artikel schrijven, een discussie voeren, of een presentatie geven, omdat Nederlands niet je eerste taal is? Volg dan onze cursus Aansluiting Hoger Onderwijs. die ervoor zorgt dat jij klaar bent voor de volgende stap in het onderwijs. In vier weken heb jij de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt voor je vervolgopleiding onder de knie. Daarnaast zul je ook meer leren over andere zaken in het onderwijs, zoals netwerken en het studentenleven. 

 

Ben je al begonnen met een vervolgopleiding, maar merk je dat je taalvaardigheden toch nog niet goed genoeg zijn? Ook dan is deze cursus zeer geschikt. Klik hier [link naar cursus AHO]!

 

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Week 1

Les 1: Introductie

Les 2: Presenteren + powerpointvaardigheid

Les 3: Lezen en samenvatten

Week 2

Les 1: feedback geven

Les 2: Voorlichting onderwijssysteem

Les 3: zelf een academisch stuk schrijven

Week 3

Les 1: Luisteren (passief, zoals interview of college)

Les 2: academische discussie/debat

Les 3: Voorlichting studentenleven

Week 4

Les 1:  Debatteren

Les 2: Duopresentaties

Les 3: Afsluiting

Wordt aan gewerkt!

Wij zijn op dit moment met STAP in gesprek om later het STAP-budget te kunnen aanbieden. Voor de volgende ronde in november hebben wij duidelijkheid of we aanspraak kunnen maken op het STAP-budget. Check deze pagina later weer om te zien of je al met het STAP-budget cursussen bij ons kunt volgen.

Deze site gebruikt functionele cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in.