STAP-budget

Wat is Stapbudget?

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. U kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. U kunt bij de cursussen in onze stichting gebruik maken van het STAP-budget

Hoe werk het?

Stapbudget proceduren

STAP in 1, 2, 3… stappen! Schrijf je in voor een opleiding, cursus of training, ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs en vraag daarna je STAP-budget van max €1000 aan bij UWV. Wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Kies je cursus

Kijk in onze “cursuslijst STAP-budget” en meld je aan voor de cursus die je met het STAP-budget wil volgen.

STAP-Aanmeldingsbewijs

Wij nemen contact met je op en sturen je een STAP-aanmeldingsbewijs.

UWV

Ga met het STAP-aanmeldingsbewijs naar het STAP-portaal van de UWV om je subsidie aan te vragen

Cursus Communicatie op de Werkvloer

Tijdens deze cursus leer je de basis van de Nederlandse taal

Cursus hard skills Administratie

Nu je de basis van het Nederlands kent, is het tijd om het in de praktijk te brengen

Haarverzorging & Kappersvaardigheden

Grammatica en taalvaardigheid staan in deze cursus centraal. Ook leer je een goed gesprek te voeren

Professioneel fotograferen

Je woordenschat wordt verbreed en zinsopbouw verbeterd.

EHBO-Training

Tijdens deze cursus leer je de basis van de Nederlandse taal

Cursus hard skills Administratie

Nu je de basis van het Nederlands kent, is het tijd om het in de praktijk te brengen

Haarverzorging & Kappersvaardigheden

Grammatica en taalvaardigheid staan in deze cursus centraal. Ook leer je een goed gesprek te voeren

Professioneel fotograferen

Je woordenschat wordt verbreed en zinsopbouw verbeterd.

Wilt u onze student worden?

Veelgestelde-vragen

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren en doorgroeien in je huidige baan? Of ben je juist toe aan een carrièreswitch? Door de digitalisering veranderen werkzaamheden snel. Met een cursus of opleiding krijg jij regie over je positie op de arbeidsmarkt.

Met het STAP-budget van de overheid krijg jij tot €1.000,- voor één cursus of opleiding per jaar. Dat betekent dat jij bij NHA kosteloos kunt studeren, mét deskundige begeleiding! Zo staat niets jouw ontwikkeling nog in de weg.

  • Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen
  • Je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk
  • Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen

Gefeliciteerd! Dan ben je natuurlijk super enthousiast en dus gaan wij voor jou direct aan de slag. Wij krijgen namelijk automatisch bericht als jouw STAP-budget is goedgekeurd. Daar hoef jij helemaal niks voor te doen. Je ontvangt snel bericht van ons dat jouw inschrijving definitief is gemaakt. Je kunt nu echt gaan beginnen aan jouw ontwikkeling!

 

Met het STAP-budget ontvang je tot €1.000,- subsidie voor jouw cursus of opleiding. Is jouw opleiding duurder? Geen probleem. Dan kun jij je nog altijd voor STAP-budget aanmelden. Het extra bedrag betaal je dan zelf. Maar je kunt natuurlijk ook aan je werkgever vragen of deze meebetaalt. Van jouw ontwikkeling profiteert je werkgever immers ook.

Helaas! We snappen dat je teleurgesteld bent, maar niet getreurd. Je zit nergens aan vast en in de volgende aanmeldronde kun jij jouw STAP-budget gewoon opnieuw aanvragen! Vraag hiervoor wel opnieuw een aanmeldbewijs aan bij NHA. Wil je ondertussen op de hoogte blijven van alle STAP-ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en krijg alle updates direct in je mailbox!

Voorheen kon je jouw scholingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Omdat dit systeem niet voor iedereen rechtvaardig was, is hier sinds 1 januari 2022 een einde aan gekomen. Hiervoor is het STAP-budget in de plaats gekomen.

Het voordeel van het STAP-budget? Jouw subsidie wordt toegekend voordat je aan jouw opleiding begint. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten. Met de STAP-budget subsidieregeling is het voor iedereen makkelijker om aan een opleiding of cursus te beginnen en zich te blijven ontwikkelen. En daar heeft de overheid ook wat aan, want zo word jij flexibel inzetbaar op de arbeidsmarkt!

Waarom OWNW kiezen?

100

+

Actieve studenten
1200

+

Tevreden studenten
5

+

Gecertificeerde docenten
1

/10

Gemiddelde beoordeling

Wordt aan gewerkt!

Wij zijn op dit moment met STAP in gesprek om later het STAP-budget te kunnen aanbieden. Voor de volgende ronde in november hebben wij duidelijkheid of we aanspraak kunnen maken op het STAP-budget. Check deze pagina later weer om te zien of je al met het STAP-budget cursussen bij ons kunt volgen.

Deze site gebruikt functionele cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in.