Post

Oekraine

Deel dit bericht via

Bij OWNW staan wij voor nieuwkomers in Nederland. Deze groep heeft het niet altijd makkelijk, omdat nieuwkomers terechtkomen in een situatie die ze niet kennen. Gewoonten, tradities en de manier waarop dingen werken zijn allemaal nieuw. Dit geldt voor Eritrese en Iraanse vluchtelingen, Jemenitische en Syrische vluchtelingen, maar ook voor Oekraïners. Weliswaar komen zij van een plek dichterbij Nederland en zijn zij niet inburgeringsplichtig, toch is de Nederlandse samenleving een nieuwe voor hen. Daarom zetten wij ons in om Oekraïners wegwijs in de Nederlandse samenleving te maken.

Om onze betrokkenheid met deze groep te tonen bieden wij een gratis taalcursus aan nieuwgekomen Oekraïners, die vrijwel identiek is aan de cursus voor inburgeraars van taalniveau A0 naar A1, en wordt verzorgd door een docent die Russisch spreekt, zodat ook Oekraïners die geen Engels spreken een start met taal in Nederland kunnen maken. Wij hopen zo ons steentje bij te dragen aan de integratie van Oekraïense vluchtelingen in Nederland.

 

Wil jij met ons ondersteunen in deze missie, heb jij ideeën of wil je met ons meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@ownw.nl, en we zullen contact met je opnemen.

Wordt aan gewerkt!

Wij zijn op dit moment met STAP in gesprek om later het STAP-budget te kunnen aanbieden. Voor de volgende ronde in november hebben wij duidelijkheid of we aanspraak kunnen maken op het STAP-budget. Check deze pagina later weer om te zien of je al met het STAP-budget cursussen bij ons kunt volgen.

Deze site gebruikt functionele cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in.