Post

VGT cursus voor buitenlandse artsen

Deel dit bericht via

VGT-cursus: OWNW zet zich in voor nieuwkomers en bestaat uit een aantal bestuursleden dat zelf, door studies en interesse, affiniteit heeft met de gezondheidszorg. Wanneer je in het buitenland gediplomeerd arts bent, kun je niet zomaar aan de slag in Nederland. In dit kader hebben wij gemerkt dat de route voor een buitenlands gediplomeerde arts om een BIG-registratie te verkrijgen een complexe en langdurige is, bovendien bemoeilijkt door het feit dat voor veel onderdelen oefenen met anderen zeer aan te prijzen is. De ondersteuning hiervoor is op het moment niet aanwezig. Wij willen dit gat graag opvullen

 

In de afgelopen vijf dagen hebben wij een groep artsen mogen helpen met een van de belangrijkste onderdelen in het waarderingsproces van hun diploma. Tijdens deze vijf dagen hebben de deelnemers een intensief programma gevolgd, om de voortgangstoets die zij moeten halen te kunnen volbrengen.

 

De voortgangstoets is een essentieel onderdeel van het waarderingsproces voor in het buitenland gediplomeerde artsen. Hierbij worden theoretische kennis van verschillende disciplines in de geneeskunde getoetst.

 

In de toekomst willen wij nog meer gaan betekenen voor medici uit het buitenland. Zo willen wij een traject starten. Onze ondersteuning wordt verdeeld in twee opeenvolgende trajecten. Het eerste, de taaltraject BIG-registratie medici, duurt 10 weken, behelst 3 lessen per week, en is open voor alle doelgroepen die een AKV-toets moeten voltooien voor hun BIG-registratie. Dit traject bestaat voor 4 weken uit het opdoen van algemene vaardigheden voor hoger onderwijs (de cursus ‘Aansluiting Hoger Onderwijs’). De volgende 6 weken staan in het teken van taalvaardigheden voor medici. Na afronding van dit eerste deel zullen de artsen verdergaan (of aansluiten als zij de AKV-toets al eerder gehaald hebben) met het vervolgtraject BIG-registratie artsen. In dit traject worden buitenlands gediplomeerde arts in 12 weken klaargestoomd voor alle beroepsinhoudelijke (BI-)toetsen. Om dit te doen wordt gebruik gemaakt van verschillende docenten, simulatiepatiënten en extensieve oefening voor de verscheidenheid aan assessments. 

Ben of ken jij een buitenland gediplomeerde arts die graag een BIG-registratie wil verkrijgen? Neem dan contact met ons op via info@ownw.nl. Wij willen graag de mogelijkheden bekijken om jou te begeleiden!

Wordt aan gewerkt!

Wij zijn op dit moment met STAP in gesprek om later het STAP-budget te kunnen aanbieden. Voor de volgende ronde in november hebben wij duidelijkheid of we aanspraak kunnen maken op het STAP-budget. Check deze pagina later weer om te zien of je al met het STAP-budget cursussen bij ons kunt volgen.

Deze site gebruikt functionele cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in.